BILDER, OCEAN PARK!!





Fattar ni hur hogt det ar. Man sitter i skitsma burar som svajar om det blaser for mycket.


Rod Panda.





En spexig delfin!


Maneter. Skulle varit fint som skrivbordsunderlagg.

OCEAN PARK

Nu sitter jag och Jocke pa internetrummet har i byggnaden. Vi sitter vid vars en dator for det tar en himla tid att lagga in bilder, sa medans jag skriver lagger han upp bilder. Smart va?!

Det ar okej att du lanar min skinnjacka Bobbo!

Idag har vi varit pa Ocean Park. Vad kan man saga om de?
Det ar ett nojesfalt som ligger (precis som allt annat) i en uppforsbacke. Den ar uppdelad i 2 delar, for att komma over till den andra delen maste du aka en linbana over ett hogt berg, sa hogt att jag inte riktigt fattar varfor dem inte har nagon form av marktransport mellan de bada delarna. Langt ar det ocksa.
Jag borjade grata nar vi skulle aka over, men var illa tvungen for vi ville ju se allt. Det ar bland det varsta jag gjort. Kan verkligen inte fatta att det inte anpassas efter sanna mesar som jag. Kan omojligt bara vara jag som tycker dte ar obehagligt.

Annars sa fick Jocke akt 2 attraktioner, nagon berg-och-dal-bana och nagon med massa lopar. Sa medans Jocke stod i oandlig ko kliade jag mig pa mina bett. Jag kan utan att overdriva saga att jag fatt minst 50 bett av nagot slag pa mina ben. Ett tag trodde jag det var vattenkoppor. Har jag haft det mamma?

Vi har kollat pa delfiner. Vi stod kanske 1 meter ifran och sag nar dem fick mat och lydde order.
Vi har sett pandor. Det ar det finaste och mysigaste djur vi nagonsin sett. Man ville bara ga in och krama dem!
Vi kanske hade lite for hoga forvantningar pa denna parken. Och med min hojdradsla blev jag lite sankt. Men det var mysigt och jattevarmt. Lite for varmt, det var tur att vi smorjde in oss, annars hade vi brant oss rejalt.
Men for att summera var det jattemysigt och roligt! Allt utom linbanan!!!

Vi har kommit ratt i dygnsrytmen ocksa kanns det som, vi gick upp kl 9 i morse och nu ar jag riktigt trott.
Vi ater inte sa bra har. Jag far nog for mig att allt ar ofrascht, och med nya virus fran mexico sa blir jag inte sa lockad att smaka friterat rakskal eller saltade musslor.
Det far bli mcdounalds! Har aldrig tyckt det ar godare!

Jag tanker pa er pa jobb och saknar stamningen! Hann knappt saga hej till Maria och Ricard ju!

Det ska bli skont att aka vidare till Malaysia och bo pa finare hotel, men framforallt med battre sangar. Vi har ont i vara ryggar. Men det ar ganska sa mysigt och sakert nagon vi kommer att skratta at i framtiden! Men nu ar det ganska sa jobbigt!

Vi ska snart ga och lagga oss! God natt sverige!
Hoppas din mage blir battre, Rebecca! Halsa Stina och Stanli, Karolina!

Karlek Rosanna Och Joakim!

2 bilder! Hong Kong 20.00


Jag visar min crazy sida, aven fast jag ar i Hong kong!






Idag har vi gatt en jattepromenad och hittat dar Jocke och Vitcor bodde! Med min traingsvark var det ganska sa jobbigt kan jag tala om.
Till kvallsmat at vi fruktallrik. Jocke at ananas och mango och jag at vindruvor, drakfrukt och minimelon. Minibananerna som vi kopte smakade torrt och var inte goda alls.




Den ar valdigt liten.

I morgon ska vi till Ocean Park sa da blir det manga bilder.

Grattis Hanibal till Flickan!

Sov gott, nu ska vi till vart rum och dricka vin.

Puss och kram fran Rosanna och Joakim!





DAG 4 OM DAG 3!

Igar var tanken att vi skulle akt till ocean park. Men vadret var allt for varmt och vi bestamde oss for att det hade varit svart att njuta av alla upplevelser i den kvava varmen.
Det ar lite lustigt med Hong Kong, for antingen ar det riktigt varmt, eller nastintill kallt. Det ar ocksa antingen jatteskitigt och smutsigt eller kliniskt rent, hart draget.
Istallet for Ocean Park, sov vi till 12 HKT (vi ar fortfarande valdigt jetlagade). Trots denna langa somn var vi fortfarande trotta, men vi ar faktiskt i Hong Kong sa vi bestamde oss for att ta metron over till Hong Kong Island, aven dar finns en park mitt i smeten. Sagt och gjort, vi gick rundor i en park som lag i uppforsbacke. Vilket vara ben paminner oss om idag. Otroligt fint och haftigt att mitt bland alla skyskrapor ligger en park helt oberord av vad som finns utanfor.
 
Vi har ocksa letat efter hostelet Jocke och Victor bodde pa har for 2,5 ar sedan. Tyvarr utan vidare tur. Men jakten fortsatter.
Daremot hittade vi en bar som dem varit pa. 16:e vaningen pa ett fint hotel, under himmelen.

Vi kan val saga att en vecka i Hong kong ar ett par dagar for mycket. I alla fall nar man anser sig ha sett allt efter 3 dagar. Visst finns det attraktioner utanfor stan, men vi kanner att vi varken orkar eller har pengar till det. Eller vi vill inte lagga pengar pa det, for har man sett en har man sett alla kanns det som. Vi nojer oss med Ocean park som vi ska till i morgon.


               Vi vill mest bara visa kontrasterna. Att denna fantastiska natur ligger mitt inne i en smoggfylld stad.



  Detta ar en av alla delikatesser du kan testa pa pa marknaderna. Detta gissar vi ar skoldpadda utan dess skal.


  Har avnjot vi vars 2 goda drinkar. Dock inte i denna sangen. Men har har Jocke och Victor daremot legat. Den kvallen borjade med att nagon tog ett dopp i dekorationsvattnet.

  Har dricker jag en Snow Ball och Jocke en Green Lake.

Jag blev jatteglad nar Karolina ringde igar. Jocke fick trosta mig lite efter vart samtal. Jag har ju aldrig varit borta hemmifran langre an en vecka forrut. Sa lite tufft maste jag erkanna att det ar.


Detta inlagget skrevs i morse (10.00 HKT)

DAG 2

Nu har vi varit har i 27 timmar. Vi har bytt rum 3 ggr.
Det borjade med att vi fick bli uppgraderade forsta natten, eftersom det inte fanns nargra dubbelrum med toalett lediga. Det blev da ett trippeldum deluxe (10kvm) Oj oj oj, tankte vi, vilken lyx!! (ironi) Det rummet var helt okej, med dusch och allt. Halv 12 pa kvallen knackade det pa dorren. En liten kines med snea framtander bad oss packa ihop for vi skulle byta rum direkt. Vi skulle egentligen inte gjort det forran dagen efter. Vi kom da till ett litet dubbelrum med 2 separata, stenharda sangaroch utan toalett (8kvm) Dock valdigt fin utsikt. Vi forklarade att vi hellre har toalett och dusch an fonster. Men tyvarr fanns inget ledigt den natten sa vi fick byta igen imorse. Rosanna blev overlycklig for detta rummet ar skitmysigt. Jattelitet men jattemysigt. En bred dubbelsang som ar 170 lang. Rymlig dusch och den minsta hall jag nagonsin sett (Jocke). Rummet totalt ar 6 kvm och som dem tidigare tva kaklade fran golv till tak och med en bra AC.
Men finns det hjarterum sa finns det skjarterum. 

Vi har varit pa en morgonpromenad och sett hamnen och de gigantiska skyskraporna pa HongKong Island. Handlat pa en supermarket., det var verkligen en upplevelse. Dem har ju varor som vi aldrig sett. Jocke har fortsatt pa sin modiga trend och kopte fiskkorv och sjograschips. Fiskkorven smakade fiskmarknad och chipsen smakade akvarium. Jag holl mig till vattenmelon och drakfrukt. Det har inte jattebilligt har, men det som ar billigt ar dyrt i sverige. Drakfrukt kostar 10kr styck medans ett apple kostar 25kr styck.


 Den fantastiska utsikten fran rum nr. 2



Sen har vi gatt i en stor park mitt pa Kowloon. Kowlon park, full med faglar och fontaner. Och valdigtmycket gronska, en klar kontrast till storstaden. Det var haftigt.

Nu har vi precis tagit en liten powernap och ska ut en svang pa stan.
Imorgon ska vi forsoka hitta till Ocean Park och titta pa pandor och hajar bl a.


 Mitt favvorum, inte mer an en armlangd langt!

  Dessa sma rackarna lag pa en stock mitt i en sjo i den stora parken!



Puss och kram pa er darhemma! Vi har det jattebra!

Joakim och Rosanna


En sak till!

Forlat om vi inte svarar pa alla mess, men det ar dyrt att svara!!

Puss och kram fran Kinaland!

FRAMME I HONG KONG!!!!

Nu har vi befunnit oss i hong kong i ca 3 timmar. Resan hit gick fantastiskt bra. Fast det vet vi egentligen inte, for vi sov storre delen av tiden.En flygtur pa 12 timmar blev for oss, lite mat och en film. Annars sov ni. Vi vaknade pigga och landade strax efter.
Nu sitter vi pa vart hotel som bestar av en skitstor byggnad med massa sma hostel. Har ar en massa ackliga korridorer. Men vart rum ar fint. Fint och fint, om man jamfor med hur resten av rucklet ser ut sa.

Vi har gatt en liten runda pa stan och utforskat de narmsta kvarteren, allt ser likadant ut. Gigantiska reklamskyltar overallt och skyskrapor sa hoga att man inte ser toppen. Ni ska fa se en bild som var det forsta vi mottes av nar vi klev in i Hong Kong vimmlet.

Pa vart lilla promenad hann vi kopa billig ol och alcolask som vi ska avnjuta i vart lilla kyffe med kortspel.\
Vi testade aven Kiniesisk snabbmat. Jocke var modig och bestallde bade nagon lurig alratt (unagi) och japanskt te. Jag at kokt bacon och ris(smakade battre an det sag ut) till det en sommardrink (non alcoholic) men gelebitar i. Roligt men konstigt att dricka.
 Jocke har ocksa lart sig att ata med pinnar, det tar valdigt langt tid for honom att bli matt. Ett ris i taget. Kravs lite mer ovning.


      Nylandade i Hong Kong. Flyplatsen var valdigt fin ifall ni ar intresserade. Aven planet. Taget som vi akte med in till Kowloon var otroligt frascht, eller High tech som Jocke vill jag ska skriva.

    Detta berg mots vi utan. Man ser inte toppen. Tagstationen i Kowloon ar omringad av hoghus, inget lagre an 60 vaningar. Jocke satte igang med att rakna vaningarna direkt. Det var roligt!!

 Maten vi at. (Grilled Unagi and beef meal combo) Fisken far inte manga poang tyvarr.

Nu ska vi snart ga upp pa rummet igen och mysa. Vi ar trotta efter den langa resan och klockan ar nastan 22.00 har.

Ps. Jag(Rosanna) bolade pa flygplatsen men nu mar jag prima!!

Vi har det jattebra! Jag saknar alla redan. Jocke fixar det battre!

Nu är det 4 dagar kvar!

Om fyra dagar är jag antagligen skitnervös, men jag har packat allt och behöver inte tänka mer på det.
Här kommer jag och Jocke (eller antagligen mest jag) skriva om vårt ävenyr som börjar med 1 vecka i Hong Kong!

Så välkommen till vår nya blogg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0