THAILAND!

Nu är vi framme i Thailand. Det känns nästan son hemma. Här finns svenska restauranger och svenska skyltar!

Men det började inte så bra. Flygresrna gick smärtfritt, men det var när vi nådde passkontrollen i Phuket som började det strula. Man får bara vara i Thailand i 30 dagar. Det hade vi räknat ut så bra så, men när vi kollade passstämpeln så ser vi att vi måste lämna landet den 28:e, vårt plan går den 29:e!!! Va fan! Svettiga och trötta försöker vi få redan på hur vi ska göra. Inte en jävel fattar vad vi menar!! Till slut berättar en trevlig tjej för oss att man kan ansöka i Phuket stad på immigationscentret. Så, vi får ändra vår rutt lite och försöka lösa det på bästa sett. Hakuna Matata!

Sen bar det iväg på en timmes taxiresa till hostelet. "Han visste precis vart det låg" Javisst!! Släpper av oss på helt fel gata och vi har aldrig varit i Thailand. Men efter 3 taxiresor hittade vi vårt ställe! Det är perfekt! Det ligger i ett litet område som är lite disneyliknande, men vakt och allt. Hostelet är utan tvekan det finaste vi sett! Skulle kunna mäta sig med ett 3-stjärnigt hotel! Rummet är skitbra! Vi har bestämt oss för att stanna en natt till här. Vi har kollat upp lite bra restauranger så det ska nog inte gå något nöd på oss!
Efter att vi installerat oss på rummet, vilket tog ungefär 1 minut var vi tvunga att äta något. Inga problem tänkte vi, allt måste väl nästan vara öppet klockan 12 i THAILAND. Jaha, nähä inte de, det fick bli någon indisk, kryddstark mat. Man blev i alla fall mätt!

Idag har vi legat på stranden, och när jag äntligen trodde min otur hade vänt så skiter en fågel på mitt ben! Just my luck!
Nu mår jag bra, kall och solbränd! Jocke har fått massage, fotmassage, det var han värd!
Här verkar kanon över lag och det känns jättebra!

Ikväll ska vi gå på barrunda, för här vimmlar av barer och vi har inte ens druckit en öl på 1 vecka. Så det är inte mer än rätt!!

Nästa stopp blir antagligen Phuket stad i hopp om att fixa visumproblemet! Och därefter efterlängade Phi Phi Island!



Sängen på rummet! Lägg på minnet att detta är ett Hostel, alltså efter 1-stjärnigt hotel i ranordning.



Kata Beach. JAg tycker det känns så konstigt att gå runt på dessa stränder, när man vet vad som hänt här. Och det finns inte ett spår, mer än massa varningsskyltar om var man ska söka skydd i fall det kommer en thsunami. Så surrealistiskt.



Området där vi bor.





fin utsikt!



Vi bor i detta huset.



Entrén.

Vi ska bli lite bättre på att ta bilder. Men allt ser nästan likadant ut. Fina stränder, djunglar i bakrunden. Färsk frukt överallt, billiga drinkar och prisvärd mat!

Ricard- på jockes tatuering står det. Vinum et musica laetificant cor. Det betyder. Vin och musik glädjer hjärtat.


Kommentarer
Postat av: Annicka

Vad mysigt, var lite orolig när vi inte hörde av er på ett långt tag! Det är skönt nu och så fina bilder, jag känner på mig att detta kommer vara er bästa tid alltså i Thailand!Idag har det varit en bra dag på jobbet! Vi får vara kvar på Beulco har lämnat nytt pris vi var en av 5 st som lämna pris, vi är bäst! Har varit på Skanska också idag, Janet där kan inte tänka sig någon annan än oss!! Jag är i sjunde himmelen! Nu saknas bara ni!! Men det går fort, bara njut ni så mycket ni kan snart börjar allvaret! Kram från mig!

2009-06-02 @ 21:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0